Autóalkatrészek és felszerelési termékek forgalmazása on-line.
főlap | árkérés | megrendelés | autós mozik | használt autók | linkek | e-mail | vissza

 

Termékeink

 

Katalizátor

Az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak köszönhetően már jó pár éve minden gépjármű kötelező tartozéka a katalizátor, mely csökkenti a gépjárművek károsanyag kibocsátását. A katalizátorban található speciális nemes fémek kötik meg a kipufogógázok környezetre veszélyes elemeit, viszont ezek egy idő után telítődnek. Éppen ezért 3 évente ki kell cseréni őket, hogy teljesíteni tudják a normákat.

Nagyon drága mulatság a katalazitátor, akár több százezer forintos tétel is lehet, viszont van egy költségkímélő megoldás. Léteznek az úgynevezett univerzális katalizátor dobok, melyek töredékébe kerülnek a komplett kipugó rendszereknek, viszont ez csak egy dob, amelyhez egy szerelőnek kell hozzáillesztenie a megfelelő méretű és formájú csöveket.

Ezek a termékek épen úgy megfelelnek minden előírásnak mint komplett testvéreik, viszont töredékükbe kerülnek és igényelnek egy kis utánajárást (A spórólás mértéke minden esetben legalább 40000 Ft.).

A katalizátor meghibásodását jelző jelenségek:
- Ha elszineződött kékes vagy fekete gázokat bocsát ki a kipufogócső, ez azt jelenti, hogy a katalizátor funkciója és teljesítménye csökket.
- Ha a katalizátor beömlő oldalán 3" vízoszlopnyomás jelentkezik, amikor is a dob eltömődött és a kipufogügáz nem tud érintkezni a katalizátor méhsejtfalával.
A katalizátor nem javítható, hibás működése esetén cserélni kell.

Az általáunk forgalmazott termékeket a szigorú amerikai környezetvédelmi előírások figyelembevételével fejlesztették ki s a hazai ellenőrző mérések eredményeként a Közlekedési Főfelügyelet honosította és engedélyezte a forgalmazását. A garancia csak szakszervízben történő beszerelés esetén és a mellékelt garanciális csekkfüzet és műbizonylat kitöltésével érvényes.

Megnevezés Levegőtisztaság-védelmi gépjármű füstgáztisztító berendezés
Vonatkozó előírás MSZ 07-4402-1992
Típusa Három gázkomponensre ható (3 utas)
H engedély száma H 10-03-1954
Bevizsgálta Közlekedéstudományi Intézet
Felhasználható 2043 kg összsúlyú, max. 5000 cm3 űrtartalmú Otto-motoros gépjárművekhez, szabályozott (lambda-szondás) és szabályozatlan üzemmódban egyaránt (majd minden típusú hazai ólómmentes benzinnel üzemelő gépjármű). Azonos ki- és beömőátmérőhöz tartozó kétutas konverter minden esetben fel lehet cserélni háromutasra.
Garancia 1 év vagy 40000 km
Károsanyag kibocsátás csökkentése HC 86,7%
CO 85,6%
No 69,2%
Ár (bruttó) 29 990 Ft

Egyéb árajánlatkérés, lap tetejére

 

A felhőtlen autózásért az Önök szolgálatában..