Hasznos autós dolgok Nyitólap Autóbontók Autósmozik Kapcsolat Magyarországi Autóbontók Adatbázisa
Web Autósbolt

QH autóalkatrészek
Ki volt Quinton Hazell?

Az autóalkatrész ipar űttörője

Életrajzi adatok

Sir Quinton Hazell
Született: Burnage (near Manchester) 1920.
Elhunyt: Barford (Warwickshire)1996.

Sir Quinton Hazell

Röviden

Sir Quinton Hazell egy angol úriember volt, akit az autóalkatrész ipar úttörőjének tartanak. A II. világháború utáni években megváltoztatta az autóalkatrészek gyártásának és értékesítésének módját.

Kapcsolata az autóalkatrészekkel

Korábban csak az autógyártóktól voltak elérhetők autóalkatrészek, zsíros papírdarabokba voltak rakva, gyakran hiányosan szállítva. A QH termékek kultúrált dobozokba voltak csomagolva, és minden szükséges kiegészítőt tartalmaztak, ami az adott munkához szükséges volt.

Quinton Hazell USA-beli tanulmányútja után 1946-ban tért vissza Nagy Britanniába, és 5000 font tőkével, négy barátja és felesége, Morwenna segítségével megalapította saját cégét autóalkatrészek gyártására és értékesítésére. A növekedés gyors és folyamatos volt, az 1950-es évek közepére a vállalat már közel 800 alkalmazottat foglalkoztatott! Nem semmi!

A következő évtizedekben az üzlet tovább fejlődött, a világ 160 országában értékesített, és Európa legnagyobb független autóalkatrész értékesítője lett!

1973-ban a céget a Burmah Oil vette át, melynek során Sir Quinton Hazell rájött, hogy a nagyvállalati élet nem illik hozzá, és elkezdett új kihívások után nézni.

Quinton Hazell autóalkatrészek | QH car parts

QH és a Web Autósbolt

Minap még volt pár Quinton Hazell (QH) alkatrészünk, talán 2022-ben is találni még elvétve egy-egy datrabot. Mit mondjuk? Hiányoznak! Épp úgy mint a Malév, vagy a Saab...

Quinton Hazell autóalkatrész | QH car parts

A honlap közvetített szolgáltatásokat tartalmaz!Web Autósbolt

A felhőtlen autózás szolgálatában.

Minden jog fenntartva! All rights reserved. 1999-2022.